După ședința foto din studio am pornit-o cu designul la masculin pe străzile Bucureștiului, iar prima oprire a fost la Mikkeller, un loc special în istoria orașului și, în același timp, o experiență în sine ce pornește de la berea artizanală.
⇒Vezi și prima parte a Moodboard-ului de Mai.
Ne-a atras, firește, arhitectura neo-românească pe care nu ai cum să n-o observi în rondul de la Charles de Gaulle. Mai mult sau mai puțin întâmplător, studioul foto al lui Alex e în zonă și cum în drum spre studio făceam un popas pentru cafea la BOB, ne tot zgâiam la balconul frumos care, dimineața devreme, era închis. Am reușit să-l deschidem într-o dimineață de sâmbătă, când programul și pregătirile încep mai devreme, pentru brunch – așa am intrat în povestea locului și a berilor artizanale pe care doar aici poți să le deguști.
Lângă rucsacul Dune Tuareg, de la Bogdan Deliu, stau agenda de piele, cu rezerve, Zuriell și cartea lui Junot Díaz – Sufocare, de la Black Button Books.
Cum vă spuneam, într-o bună dimineață am început ziua așa cum demult visam: cu o bere rece servită într-un pahar de vin. Știu sigur că un scop în viață a fost atins.😂 Berea nu era o oarecare, ci una special creată pentru a reda gustul unui riesling – berea care ți-i convertește pe cei care spun că beau doar vin la berea artizanală. 😉 Am mai degustat o bere light, cu gust de cireșe, doar venea luna mai. Și mi-am propus ca până la finalul anului să trec prin toate cele 20 de beri artizanale la tap (li se adaugă altele la sticlă și doză) înscrise pe tabloul de deasupra barului, pentru că m-au bulversat aromele lor: cireșe, cafea, vin…
Casa în care arhitectul Bogdan Ciocodeică a conturat Mikkeller a fost, în vremea lui Carol al II-lea, o locuință conspirativă: se pare că era unul dintre locurile unde se întâlnea cu Elena Lupescu. Bogdan a avut grijă să-i păstreze elementele autentice virând întreaga atmosferă către o berărie nordică, urbană și cool fără să fie glam, doar foarte stylish – te face să-ți aduni relaxat prietenii în jurul unei mese. Nu ne-am luat ochii de la lămpile de alamă, ferestrele imense și șemineu! Iar de când cu meniul de mâncare, e mai tot timpul plin aici. Pentru că poți asocia savant berea artizanală cu anumite tipuri de preparate.
Ce este Mikkeller? Istoria începe cu un profesor de matematică şi fizică care și-a creat propria bere artizanală în bucătăria din Copenhaga. A fost și este atât de bună încât după vreo zece ani a ajuns în 40 de ţări. E bine să știi că n-ai să găsești Mikkeller nici în Londra și nici în Paris. Dar, de anul trecut din septembrie, îi poți gusta berile “berarului nomad”, cum i se mai spune – pentru că nu are o fabrică propriu-zisă, ci își produce creațiile într-o multitudine de locuri din lume – în București. Decizia, deși curioasă, vine cu un argument puternic: în București piața și curiozitatea pentru berea artizanală sunt la început, e mult mai ușor să educi și să faci diferența. Go try it!
Dragoș poartă căștile Meze Audio – Walnut Silver.
Mihăiță, ceasul Fărăzece, de la Optimef, și bretelele din piele by Zvinca.
Și unul, și celălalt au ochelari Alexander McQueen, prin KOptic.
Meze Audio este cel mai tare brand de căști a cărui poveste a început în România, mai exact în Baia Mare, și încet, dar sigur a cucerit lumea pasionaților audio. Dacă vezi în câte magazine specializate din Germania, de exemplu, găsești căștile lor, sau cum arată cel mai recent showroom din Londra care le găzduiește căștile, nu mai zicem de participările la expozițiile și târgurile high tech/high end din New York, Singapore, Taiwan etc…, ajungi la concluzia că, ei bine, targetul nu prea e România, iar cei mai mulți conaționali nu au auzit de ei – la noi găsești căștile Meze doar la AV Store și atât. Dar le poți comanda de pe site-ul Meze și ajung la tine cât ai zice căști. La noi, în București, au ajuns din Baia Mare fix a doua zi după confirmarea trimiterii.
Încă din 2016, au câștigat de la premii importante de design – A’ Design Award, în Italia, la premii pentru fidelitatea cu care redau sunetul. Am fost mai mult decât entuziasmați că le vom testa și surprinde în povestea noastră urbană, cu atât mai mult cu cât publicul fidel Meze Audio e mai degrabă în alte țări și pe alte continente. Sperăm totuși la o compensare în ecuația local versus internațional. 😉
Entuziasmul nu a scăzut nici măcar cu un grad de la deschiderea cutiei – un design în sine, până la purtare și experiența muzicală. Au un design atât de smart încât stau foarte bine cap – ori capetele noastre au circumerințe diferite, capitonându-ți urechile într-o îmbrățișare moale, cu carcasă de lemn. Sunetul e atât de bine armonizat, fiecare notă te învăluie atât de clar – le-am cuplat și la telefon, și la laptop, și la amplificatorul Sansui de la studio – încât te pierzi în muzica ta chiar în mijlocul orașului.
Muzica din capul tău devine o expresie cu aplicare clară. Sincer, nu vedem de ce ai alege o pereche de căști de la un brand mainstream (le vedem cel mai des în oraș), când pentru o diferență nu atât de mare poți să porți un design născut în țara ta și apreciat de cele mai fine cluburi de pasionați la nivel mondial. Vei vedea pe pagina de facebook Meze Audio câți muzicieni le poartă și ce showroom-uri de top le pun pe lista preferințelor. Noi știm sigur că la ele tindem și nu acceptăm decât variantele mai mici, de pus în ureche, până ne facem mai mari și ieșim cu clasicele în oraș. 😉
În toate imaginile moodboard-ului Mihăiță și Dragoș poartă ochelari de soare Alexander McQueen, prin KOptic. Este brandul care s-a potrivit de minune cu stilul lor smart urban, aducând fix doza necesară de bold & cool.
Nu am sta pe gânduri în a-i purta, ne place foarte mult alura cinematografică pe care o imprimă. Ca să nu mai zicem că ne-a surprins plăcut și prețul: ochelarii Alexander McQueen aleși de noi au prețuri între 1.100 și 1.500 de lei. Testând pe proprii ochișori calitatea și designul, zicem că e foarte ok. În plus, vin cu o garanție de doi ani pe teritoriul României.
Magazinele partenere KOptic te așteaptă în mai toate orașele mari din țară. E bine să mai știi despre KOptic că este reprezentantul unora dintre cele mai faine branduri de ochelari de soare și rame de vedere: Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Stella McCartney, Brioni, Christopher Kane, Tomas Maier, Boucheron, Pomellato, Puma.
Dragoș poartă aici ochelarii Unibrow de la Optimef, o noutate care redefinește pasiunea lui Andrei și Bogdan pentru designul anilor ’80 (vezi iconicul grup italian Memphis) adus în contemporan.
Există un obiect al moodboard-ului mai puțin vizibil, pe care am ales să vi-l dezvăluim separat. E vorba despre o carte, “accesoriu” pe care insităm să-l luați cu voi în plimbările urbane – așa cum Mihăiță se pregătea să-l pună în geantă, în studio. Puteam lua noi orice carte din bibliotecă, dar am preferat să fie o carte de la editură independentă pe care o urmărim și o respectăm – Black Button Books. Vorbim de o editură mică, rodul muncii a trei prietene, însă cu titluri foarte mari. Vă dorim întregirea colecției Black Button pentru un stil smart asumat. 😉
Am pus ochii pe Junot Díaz, dominicanul care-ți picură frazele în suflet asemenea ritmurilor sinuoase ale unui merengue, iar tensiunea nu te lasă să-i lași cărțile din mână. Am trecut prin “Viața secretă a lui Oscar Wao”, “Uite-așa o pierzi” și tocmai am dat gata “Sufocare”. Sufocarea e ca o evadare, grea, tensionată – te trece prin viața imigranților din Republica Dominicană față-n față cu visul american. Iar machismul personajelor lui – doar de la masculin am plecat – e o contorsiune, când tragică, când comică.
This is the begining, not the end. 🙂
⇒Vezi și prima parte a Moodboard-ului de Mai.
Selecție obiecte și concept general moodboard: Mădălina Georgescu
Styling & creație moodboard-uri + ținute: Bogdan Voicu.
Fotografie & scouting urban: Alex Boghian.
Asistent producție: Ștefan Leoveanu. Cu ajutorul prietenei noastre Carmen Barta.