Știți ce am face zilele astea? Am da o fugă pe plajă, cât să stăm cu ochii în soare și în mare. Nu contează că nu am înota, nu contează că apa ar fi rece. Doar zgomotul valurilor, degradeurile de albastru și briza mării ne-ar ține pe linia de plutire până la următoarea evadare, în serile ce se lasă tot mai devreme.
Dacă e să ne transformăm undeva, acel loc e marea – e singura care șterge tot, redevenim senini, fără griji, aproape copii. Anul ăsta am văzut-o cel mai puțin, dar am visat-o mai mult. Pentru noi, marea e oricum o stare – relaxarea totală, desprinderea de mărunțișuri inutile, un pic de zbor, senzația că totul e posibil, cu răbare, calm și multă frumusețe. Cu naturalețe și firesc. Cum ne inspiră și ‘acasă’.
Mar adentro: no make-up, no filter e aproape un manifest, e starea care ne definește.
Într-un weekend de august, am luat doi prieteni dragi, ne-am îmbarcat și am pornit-o spre plajă. Plănuiam de la începutul verii un moodboard la mare, doar că vara aproape ni s-a scurs printre degete, adică printre deadline-uri și proiecte de amenajare nu tocmai ușoare (le vom povesti și pe ele curând). Ne-am propus de la bun început să lăsăm spontaneitatea să-și facă numărul: nu eram 100% siguri de plaja pe care vom face ședința foto, aveam câteva repere din incursiuni anterioare și doar o zi la dispoziție; nu știam nici cât de aglomerat va fi și cum ne vom putea desfășura. Știam însă că vrem ca totul să fie cât mai natural, iar Sânziana și Mihnea să fie surprinși exact așa cum sunt ei – no make-up, no filter. Ca doi oameni frumoși care se iubesc, îndrăgostiți de mare.
Paranteză: Sânziana a crescut cu marea mereu aproape, ne povestea cum de la fereastra liceului, când se plictisea, privea valurile. Pe Mihnea îl ascultăm ori de câte ori ne pierdem cu ochii în zare… și nu suntem la mare. Căutați Himbrecht pe Youtube și SoundCloud, începeți cu Down There, o să vreți să-l țineți aproape. Sunt prietenii noștri, care la a lor nuntă și-au făcut singuri invitațiile sub forma unor sticluțe aduse de valuri: cu nisip de pe plajă, scoici și un răvaș (harta comorii) cu detaliile ceremoniei. Sânziana a purtat steluțe de mare în păr și un colier cu nisip fin.❤️
Pe cine am mai luat cu noi la mare. Sau ce au purtat Sânziana și Mihnea.
Karusello – povești pictate și mixuri îndrăznețe
Ținutele Sânzianei și ale lui Mihnea au fost special create pentru escapada la mare de Aua Sergjei – Karusello și au punctat firul-roșu al poveștii noastre: de la Let’s go on an Adventure până la Hello, Love și Inimile-ancoră, ce le leagă forever iubirea de mare. Fiecare tricou și fiecare cuvânt sau simbol ce le personalizează au fost pictate (manual, firește) de Aua. Rezistă impecabil spălării la 30 de grade, fără alte indicații – o spunem din experiență: avem cu toții tricouri de la Karusello și ne-am bucurat de ele toată vara. 😉
Tricourile costă 100 de lei, rucsacul-cămașă – 220 de dei, o fustă 120 de lei, rochia 150 lei.
Pe lângă creativitatea și fantezia cu care transformă tricourile și hainele, în general, în tablouri cu mesaj, Aua mai are un talent incredibil – felul în care mixează materialele. Fusta colorată a Sânzianei și rochia de plajă sunt create din materiale salvate de Aua din locuri și registre diferite. Spunem “salvate” pentru că vânează ediții limitate de materiale la furnizori sau stocuri prea mici pe care nu le mai pot scoate pe piață, le aduce în atelier și de aici începe magia. Am găsit la el bluze vaporoase, din foarte rarul borangic; fragmente de milieuri reinterpretate pe genți; salopete și cămăși transformate în super genți & rucsacuri; alături de texturi și materiale rare și prețioase, pe care le distribuie generos în creațiile lui.
Faceți-i o vizită la atelierul din centrul istoric – cu programare, firește. Are multe de povestit & arătat. Și este el însuși un personaj de poveste, care-și poartă fantezia și basmul lui fabulos cu multă subtilitate și umor.
Umorul subtil e talentul care-l face pe Aua să transforme orice ținută într-o ilustrată sau o poveste din care nu vrei să mai ieși: pentru că e easy going & cool & artsy & fun, adică cum nu e viața în fiecare zi. De fiecare dată când purtăm ceva de la Karusello ne simțim un pic în vacanță. Stați cu ochii pe pagina de facebook, va defila în curând colecția de toamnă.
Bijuteriile – Bărcuță sau “Amintiri din fericire”
Nu puteam pleca spre mare fără bijuteriile în formă de bărcuță semnate de Diana Toboșaru – Anayd Blu. Le-am dedicat un post pe pagina de facebook încă de când le-am descoperit în mai, datorită pozelor expresive semate de Alex. Ne-a rămas gândul la ele, așa că am pus în bagajele lejere pentru mare inelul și colierul. Acum, că a venit toamna, n-am ieși fără broșa-bărcuță la sacou, să navigăm, indiferent de direcție, tot pe și spre valurile noastre. Sunt extrem de delicate și ingenue bijuteriile create de Diana. Și asta pentru că ne amintesc de momentele în care pliam bărcuțe din hârtie și ne bătea inima cu entuziasm să crească bălțile mari-mari, să dea șanțurile pe afară și să se umfle pâraiele ca să ducă bărcuțele noastre cât mai departe, spre marea cea mare.
Inelul costă 350 lei, iar colierul cel lung (pentru că poate fi făcut și scurt) 450 lei. O broșă costă 350 lei.
În spatele fragilității de hârtie, stă însă argintul. Sunt pliate de Diana din hârtie de argint care prin ardere capătă duritatea și rezistența metalului. Iar firul colierului este din oțel argintat.
“O frântură de melodie, o imagine, un miros te pot trimite brusc la sertarul tău cu fericire.
Îl ai! Ascuns undeva, în dulapul cu amintiri, așteaptă să-l deschizi.
Obiecte mici, adunate in timp, reconstruiesc clipele de fericire.
Fără ele nu am fi ceea ce suntem.
O barcă de hârtie… un simbol al tuturor lucrurilor frumoase rătăcite din noi.”
Pointer Wine Glass – fără de care nu pleci la mare, la munte sau în parc
Paharele care se înfig în nisipul plajei sau în iarba muntelui, a parcului și, de ce nu, a gazonului din bătătură. 😉 În spatele brandului cu cârlig internațional stă designerul român Ramona Enache. Ramona trăiește acum la Berlin, după mai mulți ani cu experiențe și studii prin orașele Europei. A înlocuit piciorul clasic al paharului de vin și de prosecco cu o țepușă metalică, astfel încât cupa să aibă stabilitate indiferent de mediul înconjurător în care o vei înfige. E o invenție delicioasă, care a pornit, ca toate ideile geniale, de la un neajuns cotidian: de fiecare dată când ieșea cu prietenii din Amsterdam în parc, la un vin, măcar un pahar se răsturna, mult vin bun se risipea.
Un set de pahare costă 39 euro. Ambalajul e și el impecabil & ingenios. O capsulă de stil.
Acum câțiva ani, a inițiat o campanie de crowdfunding pentru Pointer Wine Glass, a avut succes. Imediat după lansare, Pointer Wine Glass au fost expuse la Dutch Design Week și au câștigat o mențiune specială Red Dot Design Award. Între timp fac picnicurile cu dichis pe mai toate continentele. Paharele sunt produse în România, iar cadourile le poți face worldwide. Noi ne-am luat setul fără de care nu mai stăm pe plajă. E prea tare să-ți înfigi paharul de vin lângă șezlong.⚓
Nu ne-am dat duși de pe plajă.
Să păstrați marea în suflet, cu intensitate și bucurie, până la următoarea revedere. 🚣
Echipa Ochișoru, la finalul zilei ❤️
Sau cum ne-am de pregătit pe plaja de acasă pentru weekend-ul ce se arată tare frumos!
Foto: Alex Boghian
Styling: Bogdan Voicu
Story: Mădălina Georgescu
Asistent producție: Ștefan Leoveanu
Modelele noastre dragi: Sânziana și Mihnea Berechet
Ținute: Aua Sergjei – Karusello
Bijuterii: Diana Toboșaru – Anayd Blu
Pahare picnic: Ramona Enache – Pointer Wine Glass